گونه pseu-doperonospora cubensis عامل بیماری در خیار، طالبی، کدو و خربزه است. این بیماری در اکثر نقاط کشت از اهمیت زیادی برخوردار است و خسارت آن در نواحی گرم و مرطوب بیشتر است. عامل بیماری زا تنها قسمت های هوایی را آلوده میکند ولی با کاهش سطح فتوسنتز بخصوص در مراحل اولیه رشد میزبان، موجب کاهش استقرار گیاه و کاهش محصول میشود.
گسترش بیماری نیازمند رطوبت نسبی بالا و شبنم آزاد در سطح میزبان، همزمان با درجه حرارت مناسب است. در این شرایط محلول پاشی باید با فاصله حداقل ۷ روز تکرار شود.
عامل بیماری قارچ های Podosphaera fuliginea و Golovinomyces cichoracearum هستند و از طریق کاهش تعداد و اندازه میوه و کوتاه کردن دوره برداشت، باعث خسارت میشوند.
بیماری مرگ گیاهچه، پوسیدگی طوقه و ریشه خیار عدمتاً توسط گونه های مختلف Pythium و Phytophthora ایجاد میشود. آلودگی که توسط این گونه ها ایجاد میشود موجب مرگ و میر در مرحله گیاهچه (مرگ گیاهچه) و نیز پوسیدگی طوقه و ریشه در گیاهان بالغ (بوته میری) میگردد.
بیماری در دو مرحله آسیب میزند:
اگر گیاهان در مرحله میوه دهی بوده و رطوبت و دمای مناسب فراهم باشد، مورد حمله عامل بیماری زا قرار گرفته و به صورت ناگهانی پژمرده میشود. ریشه گیاه آلوده در محل نزدیک به طوقه، به رنگ قهوه ای تا نارنجی درآمده، دچار پوسیدگی شده و منجر به مرگ گیاه میشود.
در این روش بذرها به مدت ۳ تا ۴ ساعت در مخلوط فوق خیسانده و غوطه ور میشوند. پس کاشت بذور در سینی نشاء، باقی مانده تریانوم روی سینی اسپری میشود.
استفاده از قارچ کش ها همراه با آب آبیاری:
عامل بیماری Meloidogyne spp
نماتود ریشه گرهی، یکی از انگلهای مهم گیاهی به ویژه سبزی و صیفی در کشتهای گلخانه ای است. به علت پراکندگی سریع، تعدد میزبان و تاثیر متقابل با قارچها و باکتریهای گیاهی یکی از پنج عامل بیماری زا در گیاهان است.
این نماتد دارای دو شکل جنس نر و ماده میباشد. نماتود نر، کرمی شکل بوده و اندازه آن بین ۰/۷ تا ۱/۹ میلی متر متغیر است. نوع ماده متورم، گلابی شکل و شیری رنگ هستند و اندازه آن بین ۵ تا ۸ میلی لیتر تغییر میکند.
بارزترین علائم آلودگی روی ریشه به صرت گره و یا غده است. در این شرایط ریشه، وظایف اصلی خود یعنی جذب آب و مواد غذایی و انتقال آنها به سایر قسمتهای گیاه را به خوبی نمیتواند انجام دهد و در نهایت منجر به ضعف عمومی، کم رشدی، زردی و پژمردگی گیاه میگردد. این نماتد ها علاوه بر خسارت مستقیم، موجب افزایش خسارت عوامل بیماری زای قارچی و باکتریایی که موجب بوته میری و پژمردگی گیاه میشوند.
همه حقوق مادی و معنوی وب سایت برای شرکت کیانمهر محفوظ میباشد.طراحی و توسعه توسط کیا دیتا